List Widget

.

Followers

Thursday, February 19, 2009

Placement Letter

o
o
yesterday i got the Placement Letter from Gulf Golden International Flying School (GGIFA)..
A bit tense la nak dapat surat tu.. Actually, I had
settled the deposit payment for enrolment about 3 week earlier,
that was before Chinese New Year.. the officer said that the letter will
be sent home ASAP.. most probably in 3-7 days.. okay fine..
the next week, still no letter.. I call GGIFA again, the officer said,
the letter is on the way.. another 1 more week past, still no letter..
GGIFA said be patient, maybe postage problem..
I had enough, too late la nak tunggu surat tu,
I sent letter to japan just take 8-10 days only.. Ni dalam Malaysia jer, please la.
Then I called directly to GGIFA admin office at bintulu (17/2/2009)..
then another new officer ni told me
"ooo, kita ada surat you kat sini.. nanti kita send okay"
dengan nada riang gembira jer.. murka la aku
"I've been asking for GGIFA to send that letter to me
since 3 weeks ago.. time nak mintak bayar,
suruh orang cepat-cepat, takut xde tempat la ape la..
time dah dapat duit camni plak ye.. "
then officer tu reply
"ok2, this morning saya hantar gune kurier ye"
boleh pon hantar surat tu.. sekejap je pon 1 hari je.. tapi perangai tu,
suka nak delay2, suka nak kena sound baru nak wat keje..
ape la dorang nih..
nak placement letter tu bukannye ape, bila dah ada surat tu
baru la boleh apply loan mara..
disebabkan GGIFA lmbat anta, dah terlepas dah interview Mara last Thursday..
sakitnye ati.. kalo dah ada surat tu sure cepat dapat..
xpela, newey surat tu pon dah ada, tomorrow leh proceed anta kat mara untuk apply loan.. lega la skit.. nak anta dan tunggu mara je la lepas ni..
o
o

4 comments:

aiEN said...

xpe laa syg.. nk berjaya tu bukan senang kn..
aja aja fighting!!

AzwinYusof said...

hahhaa..
aku tau2!!
watever tahniah yekk..
ingat aku nak tiket free!!!

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

hmm.. nak tiket ye awin.. insyaallah bole.. kena tunggu la aku jadik pilot yang berjaya.. tp sebelum tu ko doa-doa la aku berjaya jadi pilot..

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

xsenang nk berjaya.. saya ingat tu sayang..

Powered by Blogger.