List Widget

.

Followers

Monday, November 24, 2008

Credit to Photoshop CS3

l Mo-ain l Mo-min l

Ain's 21 Card




Ni la kad birthday yang aku buat untuk ain..
lama jugak amek masa nak buat..
Gune Adobe Photoshop CS3..


in muka depan dan blakang
"otanjobi omedetou : Selamat Hari Lahir"
A I N 21



ucapan dan gambar



khas untuk budak comey ni..

Satu dalam dunia, xde kat kedai tau..
Susah, tapi berbaloi..



How do you view your life?

Birthday bidadari saya.. Ain..




(22/11/2008)

Pegi seremban, nak date dengan ain..
Hari ni besday ain..
Dari semalam tak tido takut terlajak tido.. Nak kuar umah awal..
Tibe2 lepas subuh, papa ajak sume pegi sarapan kat mamak..
Papa ajak pegi sarapan pagi lepas subuh.. ???..
Xpnah pon papa ajak pegi sarapan pagi2 camni..
Pegi la sarapan, umi, nana dengan Syuk sume pelik
nape la papa tetiba ajak pegi sarapan.. Umi kata

“Dah tua2 ni macam tu la”..

Ske ati je nak komen cam tu.. Bila dah sarapan tu, jadik lambat la..
Bila dah nak gerak, tengok jam kat restoran mamak tu kol 7.52pagi..
Dah lambat dah nak siap..
Dalam keta, syuk plak kata nak cucuk duit kat ATM Bank Islam..
Nak kena pegi UiTM plak.. Nih dah leh jadik lagi lambat..
Xle jadik nih.. Kena guna taktik ni, kena blakon ni

“Papa, sakit perut giler nih.. Nak pegi toilet sangat ni”

So, papa pon tinggalkan kat simpang umah jer.. Hehe.. Berjaya!

Balik umah lari-lari, mandi, pakai baju, siap-siap terus pegi komuter..
Kol 8.15 dah ni.. Sempat tak sampai sebelum kol 11 pagi..
Berlari-lari la kat KL sentral tu dengan kotak adiah ain,
nak kejar train pegi seremban..
Nak jadik cerita, tiba-tiba terasa macam ada benda yang shaking
kat dalam kotak tu.. Brenti kejap bukak kotak..
Tengok-tengok isi kad dengan kulit kad tu dah tertanggal..
Hish.. Time ni la nak jadik pon..
Terus, lari pegi bookstore, beli gam and then gam kad tu..
Pastu terus lari pegi platform KTM Seremban..
Naik ketapi.. Lega sket..
Dari tadi lari sana lari sini macam Amazing Race plak..
Cuma takde kamera yang follow jer..

Bila dalam train tu ain kata nak tengok muvi Igor,
macam best je ain kata tengok poster dia..
Sampai jer kat Seremban, ain amek dan terus pegi tengok Muvi..
Ucap


"Selamat Ha
ri Jadi ke-21.. Sayang awak.."


Suke tengok wajah ain..


Momo Manje and kad birthday Ain ke-21

Lepas tengok muvi, Ain kata lapar sangat..

“Kalo lapar saya xde tenaga nak bawak keta”..

So, pegi la makan nasik lemak kat OldTown kat Jusco Seremban..
Ain makan dengan penuh selera..

On the way nak pegi umah Ain, rasa sangat takut..
Takut nak jumpa papa Ain.. Tak tau nape takut..
Tapi takut la.. Soh Ain anta pegi komuter je..

“Tu la, semalam nak sangat jumpa family saya kan. So, jumpa je la”..

Bila sampai umah, ada papa, mak, adik, bg yusry, hadif and bibik.
Sume orang dah makan laksa dah sebab tunggu aku lama sangat..
Gomenne minna (sori yer sume)..
Bile sampai tu salam sume orang, lagi takut..
Duduk-duduk sembang2, sume nyer jadik ok balik..
Aku dah OK!! Tak akut lagi dah..

Makan laksa, masa nak pegi basuh pinggan tu
sempat cium pipi hadif lama-lama..


dari kiri : adik, hadif dan bg yusry
(kalo la adik tau aku taruk gambar ni.. Sori adik.. Pic ni je yang ain bg)


(hadif ialah anak lelaki sulung adik dan bg yusry)..
Berpeluh-peluh hadif ni, comey sangat..
tapi hadif ni susah nak dukung.. bukan susah la..
aku nak dukug tapi hadif tak bese lagi..



“Tak pernah tengok pon awak ni! Sape ni? Kalo nak dukung saya kena jadik kawan saya”

camtu la yang hadif cakap lepas dah translate..
The whole time kat rumah ain sembang-sembang
dengan family ain which I like so much..
Spend time dengan family ain..

Ain asek kena jer.. pemalas la, susah nak wat keje la..

"Nasib la Muhaimin datang, baru la dapat makan macam-macam ni. Kalo tak kosong je bekas –bekas kerepek ni sume”

Sian awak sayang, tapi dah memang camtu kan.. Nak wat camne..

Petang tu pegi umah kaklong plak..
bg rahman tak balik ujung minggu nih sebab pegi Dubai ada keje..
tinggal la kaklong dengan 4 orang anak-anak lelakinya..
Aish, Amr, Nazif dan Adam.. kaklong nampak kepenatan
melayan 4 orang anak-anaknya tu.. Dengan perangai masing-masing..
bila aku datang pandai plak ye dorang nih blakon
jadi budak-budak yang behave..
compare dengan budak-budak nih yang ain cite..
memang la sangat hyperaktif.. hehehe..
duduk-duduk jap tetido kat riba aish..
kaklong masakkan untuk kitorang makan.. lepas makan
sembang-sembang dengan kaklong, tetido kat bahu amir plak..
huhu.. tetido lagi.. Ain kejutkan soh solat
and then pegi city park..

Sampai kat city park tu, dah penuh dah keta..
Ain belikan layang-layang SpongeBob dengan makanan ikan..
Main layang-layang denga budak-budak tu.. aku yang main,
dorang tengok jer.. Ish ish ish..


adam asek dongak je nak tengok layang-layang


dari kiri : Aish, amir, aku dan adam.. layang-layang SpongeBob..

tak pernah main layang-layang la katakan.. excited..
pastu baru bagi budak-budak tu main.. kitorang lari-lari
nak naikkan layang-layang tu.. tinggi layang-layang tu naik..
adam nak try main jugak.. dukung adam bagi dia capai tali tu..
kecik je adam, kurius.. asek cium adam jer bila dah dapat dukung..



bila dah takde angin, kitorang pegi pulak kat tasik..
Nak bagi makan ikan.. Adam sangat-sangat la excited..
Nasib je dukung kuat-kuat.. dia nak bagi makan jugak kat ikan-ikan tu..
Sangat banyak ikan kat dalam tasik tu.. besar-besar plak tu..


tengah dukung adam yang comal ni.. ikan yang sangat banyak kan


rasanya satu lori makanan pon tak cukup
kalo nak bagi makan sume ikan tu.. sangat-sangat banyak..
Main-main denga budak-budak memang xtrikut la..
penat tapi seronok melayan budak-budak..
Sekejap je dah kol 7 malam, terpaksa balik..
Balik umah kaklong jap, anta budak-budak pastu
ain anta aku pegi KTM Seremban..

Selamat tinggal sayang..


ain dengan adam.. dua-dua comey

Harap dapat jumpa lagi dengan ain, dengan family ain..

Nape mesti nak jumpa family ain..?
Boleh je kalo date dengan ain sepanjang hari ni..
Jawapannye sebab nak rapat dengan family ain..
Ske nak jumpa anak-anak buah ain..
Jumpa adik-beradik ain jugak..
Tak nak rasa janggal dengan family ain..
Rasa comfort bile around family ain tau,
supporting, tak la rasa macam outsider
bila sembang-sembang.. That’s good..
Hopefully leh jumpa lagi dengan family ain..
Sebab tu aku tak date berdua je dengan ain
walopon rindu sangat sangat sangat kat budak comey nih..

Satu hari yang menyeronokkan..
jumpa famiy ain..
Dapat wish birthday ain..
Macam aku yang punyer birthday plak.. dapat hadiah camni..



rentetan peristiwa penting!!



Masih dalam minggu-minggu peperiksaan
kepala pening ni pikir exam.. sangat banyak yang tak tau
cuba jugak baca and hafal notes yang lecturer bagi
tapi
bile pikir birthday ain..
hmmm.. nak buat ape ek untuk birthday ain??..


(7/11/2008 - Jumaat)
Beli hadiah
patung lembu comey
beli kat Perangin Mall, Penang
dah lama dah tengok patung lembu nih
masa sem lepas lagi..
time tu repair hardisk rosak
masa pergi tu hopefully masih available la patung ni
bile pergi dan masih ada lagi patung lembu comey tu
terus je beli..
(epi..!!)


(9/11/2008 - Ahad)
Arini ain balik.. dekat-dekat kol 11 pagi ain bgtau dah kuar kampus..
tak sempat pon nak jumpa.. sempat
call jer..
sebab ada paper petang nanti and sangat banyak tak study lagi..
sedih.. sangat sedih sebab dah last-last ni pon xdapat nak jumpa..

macam shoutout dalam friendster aku
"hope time can run slower or stop.."
kalau la boleh terjadi kan bagus

baru 10 minit dah
rindu kat ain
betapa xbestnye dok kat uitm penang ni lagi


(13/11/2008 - Khamis)
Lagi 4 hari ada paper terakhir
dari aritu pikir nak wat ape..
macam-macam plan ada dalam kepala nih..
lepas difikir-fikirkan
dari
sesudah paper KJT 371 (Propulsion) aritu

sehinggalah hari ini
maka dah berjaya decide nak wat ape

Nak
design card birthday khas untuk ain
xtau la lawa ke tak..
tapi cube wat yang terbaik..
berusaha! berusaha!


(14/11/2008 - Jumaat)
Hari ni cari bahan untuk buat design kad..
surf internet, amek gambar2 dari laptop member
tengok2 majalah, siap download software wat card lagi (tak guna pon)
demi mendapatkan
idea.. idea.. idea..


(15/11/2008 - Sabtu)
Mula membuat design kad ialah wat kulit dulu..
potong gambar ni tampal kat situ, adjust position dia sket,
edit tulisan
, tukar warna background dan lain-lain lagi
maka setelah seharian hampir 15 jam duduk depan laptop
mencuba beberapa design maka siaplah kulit kad
itu baru kulit.. nak buat tu x la lama
nak pikir idea tu yang amek masa
lagi pulak laptop
TARGA ni cuma ada RAM 256MB laju sket je dari lipas kudung
bile guna Photoshop CS3 maka kelajuannya adalah
sepantas seekor siput sedut
buku jauh sekali dariku.. tak terpikir pon..
punyer la bersungguh-sungguh (puji diri) sampai makan pon xbeli
nasibla Junaidi tolong belikan makanan


(16/11/2008 - Ahad)

Buat isi plak..
Buat ucapan..
Ni yang paling susah nih.. nak wat ayat..
setelah
bersusah payah menyusun kata dan bermadah puisi..
ucapan yang tertulis cuma beberapa ayat simple je..
tak berbunga, tidak juga puitis, hanya ucapan setulus hati
dah karang dah ucapan..
nak design plak ucapan tu dalam kad..
lagi la pening.. amek masa lama lagi..
study tolak tepi dulu..
(tak patut contohi sikap ini - sepatutnye selak la jugak sambil2)

kembali kepada design ucapan
tengah2 buat, laptop plak penuh memori
kena plak
transfer data pegi kat hardisk

dah tu, virus plak ada.. kena format laptop..
sabar.. sabar..
ujian ilahi

akhirnya setelah
kira-kira 8 jam
(tak termasuk masa untuk format dan transfer data
bahagian isi kad siap pukul 4 pagi.. yeah!!
baru terasa penat dah tak cukup tido..
tido kejap esok
kol 11 pegi wat printing..


(17/11/2008 - Isnin)
Seperti yang dijanjikan Junaidi mengejutkan aku pagi ni
bila
dah pinjam motor, dah cucuk duit, dah burn design dalam cd..
lupa plak nak bgtau.. dah siap mandi pakai baju sume
Hujan pon turun dengan jayanya.. mula-mula renyai
nak redah je.. bila habis jer cakap nak redah je
Hujan pun turun dengan lebatnya..
sama lebat macam masa print kad 2nd Step aritu..
dah atas motor baru lebat masa tu..
aku dan Dolah dikuyupkan dek ujan

Tunggu punyer tunggu.. printing cam dah nak tutup je..
redah jugak la hujan pon
dah sampai kedai tu print la kad tu..
masa printing tu boleh plak staf yang print tu komen plak pasal kad tu
mana blaja bahasa jepun.. promote plak tu suruh tempah kek birthday dari jiran dia
dah abis print tu siap
tunjuk kat pekerja lain soh baca isi kad tu
sempat jugak la dengar ape yang dorg cakap kat belakang tu
(bangga sebenarnya, sebab tu citer)
sabar je la.. Print 2 keping jer..
tapi dah
dekat sejam kat kedai printing ni..

akhirnya selesai jugak kad tu.. lega sangat sangat sangat..
masterpiece
untuk ain comey..

baru la balik tu leh pegang buku
dan study untuk final esok

Tunggu nak bagi je.. harap ain suka..


18/11/2008

Hari ni pekse paper last skali KJT 367 (Aircraft Maintenance)..

Paper nih waktu pagi. 0900-1200

Bile pekse dah start sume org cepat giler siapkan.. 45minit dah ada yang kuar..

Ish3.. Aku jugak yang last sakli kuar..

Dah abis exam, ingat nak balik jer.. tapi esok baru boleh balik..

Hepi nak balik sebab makin dekat dengan ain...



19/11/2008

Hari ni bangun lambat.. semalam kemas-kemas barang sampai tetido..

Pagi bangun terus sambung kemas barang.. Khubaib call kata nak balik kol 2.00ptg..

Xsabarnye nak balik.. sangat tak sabar nak balik..

Kol 2.00 petang gerak kuar dari UiTM..

Tido semalaman kat umah Chai

Kat umah Chai, YM dengan ain..

ain kata aku xde blog yang ada cite ape2 pasal ain pon.. tapi kata rindu..

(ada, ni la dia.. tapi blog ni takleh nak update kat blogspot sebab rahsia)

Ain majuk.. Hmm.. Sori sayang..


20/11/2008

Hari ni on da way nak balik.. Singgah kejap umah nenek Safwan..

Sampai KL anta Safwan then baru Khubaib anta aku balik umah..

Dekat kol 9.00 malam baru sampai umah..

Dah sampai umah, terigt kat ain jer..


21/11/2008

Esok nak kuar dengan ain.. So bgtau ain nak kuar date..

Pastu ain kata bole.. nak call mak ain bgtau tapi xleh la..

2-3 kali try tak dapat.. Esok nak kuar.. So, prepare la ape2 yang patut..

pilih baju, pilih kasut ape sume.. workout bile tak buat ape2, gosok sluar.. balut adiah, last touch la katakan..

Must be perfect.. Prepare punya prepare, tak tido sampai la ke pagi..

Seronok dan excited nak jumpa ain.. nak jumpa family ain jugak..


: Moral of the story :
Berusahalah
bersungguh-sungguh
untuk buat orang yang tersayang rasa dihargai
Kad tu tak sehebat kad yang dibeli kat kedai
kad tu
takde bunyi2, takde sampul, takde kata-kata romantik
cuma ada hati pembuatnya


Nak tengok kad tu?
Tanyalah pada pemiliknya kerana sudah diberikan




Thursday, November 20, 2008

. .







sometime i feel i know

but most of the time

i feel i never know

so, i am really real
ly really sorry

for be
ing me



i think this is how my love is viewed


i
love you

but

i am so
stupid about love

sorry that i am muhaimin



Aku pulang ni..



petang tadi (19/11/2008) lebih kurang pukul 2.00 ptg
aku bergerak pulang ke rumah
dah abis dah kat UiTM Penang nih

aku balik rumah ni tumpang Khubaib
Dia balik naik keta pegi shah alam jugak
sebab tu tumpang dia

Tapi kitorang singgah umah Chai
Tido umah chai malam nih
sempat jugak tenet
tu yang wat blog ni tu

sampai je kat umah chai
sangat terkejut bile tengok Jerry
kucing chai yang sangat gemuk ni





sebijik macam garfield
warna buku, perangai
badan dah besar camtu, malas giler nak jalan
kalo belai pon, nak tanak jer layan

nak mengiau pon malas..



dari petang tadi sampai, berharap dengar Jerry ni mengiau
malam ni dekat kol 9 malam baru dapat dengar sekali..
ish3, memang garfield punyer perangai btol

esok pagi sambung perjalanan menuju shah alam
tapi singgah gopeng kejap, nak pegi tengok Kolej Matrikulasi Perak (KMPk)
pastu pegi makan tengahari rumah nenek safwan
(safwan pon tumpang keta Khubaib jugak)

Dijangka sampai umah petang besok la
Tak sabar nak sampai umah..
Nak tido kat umah..

Wednesday, November 19, 2008

Nonton lagi!!

I am a refugee..





I am a refugee..
i had pack my stuff..
the whole 6 semester's stuff

a lot they are

6 boxes, 1 big beg, 1 beg pack, 1 laptop..
Plus the other clothes in the dryer..

Banyak sangat.. 3 hari tiga malam mengemas dengan bersungguh2..
Bile dah kemas rasa lega dah..
Dalam kotak2 nih ada
Nota2, buku2 teks, baju2..
Cadar, kasut 5-6 pasang

Timbul plak masalah baru.. camne nak bawak balik sume khazanah nih?
tepon umi, tanya papa nak datang amek tak?
papa kata tinggal je dulu barang2 tu kat penang..
lepas exam balik dulu rumah.. nanti g la amek balik..
---------(blur kejap)-----------
...okay...

nak tinggal penang nih nak letak mana ni?
kat stor komander xleh.. sebab xde kunci..
kat bilik pon xle.. sebab nanti orang masuk bilik 'shopping'
hmmm..

dengan semangat yang kental..
aku pikir nak tinggalkan jugak..
Left those things dalam loker..
then, lock the locker with solex..
Hopefully safe..

I'll go back home like a refugee
with a big bag, a backpack and also laptop..
Refugee..




Monday, November 17, 2008

Last One For Now





tomorrow (18/11/2008) is a big day
The last examination for diploma level
Aircarft Systems

There are system involve in aircraft
The Hydraulics Systems, Pneumatic Systems,
Landing Gear, Aircraft Instruments,
and Environmental System

Those are the 5 chapters
and this is the book


Aircraft : Maintenance and Repair
Sixth Edition

By : Kroes Watkins Delps



Pretty thick
The thicker the book, the more the knowledge is
but
how thick the book is, can never be thicker than my skull
at this moment, no book can penetrate my skull

so I came to a solution to make the book less thick
I made the 600 pages book
into 6 pages of small notes
(actually these 6 pages notes are my 'toyol' during test 1 and 2)


Sadly i can't use these 'toyol' during test
because Pn. Ghazirah (lecturer of Aircraft Systems)
is so strict during her test
too bad for me

But at least now, they are useful enough
It helps a lot having these 'toyol' over the book

The exam is a subjective examination
my favourite type of exam
no calculation, no math, no equations
(happy!!)

It's time for me to 'goreng'
As long as there are time
I'll 'goreng' as much as I want
That's why I have to read 'toyol'
and remember them all

that's all for now 'toyol' is calling me



The Shoe




I walked in many type of shoes.. One of the most important of them all was this one.. It is called Marching Boots. The boots was given to me by my uncle. Wearing these boots with the uniform, was my pride as a commander.. Penang’s Commander.


Row of shining boots.. Mine is 1st

I wore these shoes for 2 years now.. From the day I became a commander until the last day of morning assembly in October 2008. It had march several kilometers since I wore the first time, walk through the path of Penang’s Commander. It has been a good buddy for my green uniform. I would shine it always especially Tuesday night every week because the next morning (Wednesday) there would be morning assemblies where all the commanders will be gathered in formation. At that assembly, new information was given out and there would also be dress code check for each commander.. My boots was shining as always.. It was black, shiny and spotless.


You can see your face.. So shiny


To get it shining like that, it would take hour of shining it. Cloth, candle and ofcourse black shoe polish. Last but not least, water was the secret ingredient to make it eye-popping shine.



How to do it?

1) First step to shine the boots, is to clean up the surface from any particle and dust.

2) Next, by using fingers, smudge the black shoe polish on to the surface of the shoe and make sure smudge it until it goes dry on the surface. Ensure that there were no oily surfaces left because it will ruin the smoothness of the shining surface.

3) When the previous process is finished, light the candle and parch (layur) the boots on top of the candle heat. Make sure not to low that it might melt all the shoe polish. Just nice, just to make the shoe polish bond together and look much smoother surface. Leave the boots to cool down, and the bond will get stronger when it is cool.

4) For a much better result, normally process 2 and 3 will be repeated for about 3 or 4 layers.

5) This is where the shoe shines. By using cloth (pagoda singlet cloth is the best because its texture is soft and smooth), wrap the cloth around finger(s). There are two ways of doing this:


See the finers are in motion


a) Put the boot under water streamline from pipe and starts rubbing the surface using the cloths.

b) Dip the cloth into water and rub the surface.

6) After the surface is shined enough, leave it to dry. It is much better to do it under sunlight.

Well, skills are the main important thing here. To get a smoother surface and shinier. You must practice a lot, and I mean a lot.. For me, I took hours to finish just one boot. And I had mastered the skills of boot shining after 1 year of practice.


Back to the boot, I wore it to Kesatria Negara Co-Curricular activity every Wednesday. Each time I wore that shoe, I am a different person. No smile, no laugh. Fierce is in the face of all the trainees when they saw me in that boots. No sweet talk or any kind of it. Just straight orders that came out of my mouth.


I like the shoe very much.. When I march or even walk on the Marching Field, it’s the sound of fierce that what the trainees heard. Those sounds also astonish people when they hear it during our marching demos or even in National Day marching. That’s the shoes that lift out the power of marching.


My uniform when I was Komander Rendah Muda



December 2008, the last time the shoes will serve for the uniform, serve for me. But the respect that I had for it for being my company all the time during my time as Penang’s Commander.





Thursday, November 13, 2008

Makan Malam Komander



Majlis Makan Malam Komander
Hotel Swiss Inn, Kedah
8.00 - 11.00 Malam
18 Oktober 2008



Hari tu masa sebelum final ada Majlis Makan Malam Komander.. wat kat Swiss Inn, Kedah.. Kali ni wat tema raya.. So dress code ialah baju raya.. So, sume kena la pakai baju raya masing-masing.. macam-macam gaya, macam-macam warna.. aku pon sama jugak.. Pegi aritu pakai baju melayu warna turqoise.. sedondon dengan Ain.. Pegi naik bas UiTM bertolak dari kampus kol 5.30petang.. Sepanjang majlis tu, aku duduk semeja dengan Ain, side by side.. which make it more meaningful, spending time dengan Ain..

Baju Melayu dan Baju Kebaya sedondon!

Majlis ni jugak selain untuk majlis penganugerahan, adalah jugak untuk farewell selamat tinggal part 6 yang dah habis berkhidmat sebagai komander.. kebetulan dinner nih adalah turn aku.. Ain jugak.. sebab kitorang dah part 6 dah.. dah 5 sem dah jadik komander nih.. lama tu.. Papehal pon sepanjang majlis tu berjalan dengan lancar.. ada sorang alumni komander datang.. Kak Yana.. Komander pengiring batch 7.. seorang yang dulu sangat la garang.. Majlis Makan Malam Komander nih yang specialnya sebab aku pakai sedondon dengan Ain, ske sangat bila pakai camtu.. nampak sepadan and sweet (haha.. puji diri).. Ain pakai baju kebaya siap ada selendang lagi.. dari awal majlis sampai abis banyak kitorang tangkap gambar.. sampai nak balik pon tangkap gambar lagi.. yang ada ni adalah antara gambar yang sempat nak upload la..

Gaya sempoi sebelum majlis bermula..

Lagi time dinner nih jugak, Abul (mantan YDP) nyanyi lagu My Way (Frank Sinatra).. Sambil dia nyanyi ada video flashback dari zaman Batch 7 (batch aku dengan Ain).. gambar-gambar dari Pra Latihan Intensif Bakal Komander (Pra-LiBK) sampai la aktiviti terakhir yang kitorang join sebagai Komander.. hehe.. Sangat la bermakna sume memori sebagai komander.. sume org macam stunned sepanjang lagu tu dinyanyikan.. sangat bermakna lagu tu sampai leh sentuh hati.. Bile pikir-pikir balik.. sedih nak tinggalkan komander.. tapi memori kan ada.. ingatan masa jadik komander.. sangat seronok tapi masa jadik tu susah la..

Sama tapi tak serupa
(yang kat depan tu hadiah yang aku dapat masa sesi tukar hadiah)


Batch 7 + jurulatih-jurulatih

Masa dinner tu jugak, ada sesi bertukar-tukar hadiah.. semua yang hadir kena bawak hadiah masing-masing yang berharga lebih kurang RM5.. lepas tu masa pendaftaran, kena buat cabutan untuk nama orang yang akan terima hadiah.. masa bertukar-tukar hadiah tu la seronok.. excited je org nak dapat hadiah dan bagi hadiah.. Aku dapat hadiah lilin aromaterapi.. nanti balik umah aku pakai la.. kat kolej zamrud nih kurang sesuai la..


Kat tepi kolam mandi.. ske gambar nih!

At the end of the ceremony.. aku still stick dengan Ain.. nak amek gambar dengan Ain sebab nih last dinner kitorang sebagai komander.. lepas ni dah takde dah dinner yang macam ni lagi.. Yang paling penting pada malam tu, Ain look so amazing la malam tu.. sweet and adorable..



Powered by Blogger.