List Widget

.

Followers

Monday, March 22, 2010

perkahwinan wahidin dan ain

21 Mac 2010.. Wedding member sekelas masa kat MRSM Jasin @ member TenRox!! Wedding berlangsung kat Klang, Selangor. Aku pergi konvoi naik keta Palie dgn Meeza.. Sakinah dengan Syikin plak konvoi naik kereta Mai..

Janji berjumpa kat KFC seksyen 7.. Pastu dah pukul 2 petang baru bergerak menuju ke rumah mak ayah wahidin.. Qayyum dengan aifaa gerak lambat sket.. tunggu qayyum balik keje.. So, aku tinggalkan la kad jemputan kat kaunter KFC.. ake pesan "Bang, kalo ada budak muka cam macha muka blur2 masuk cam carik orang, abang bagi je kad ni k"



wedding wahidin 01

wedding wahidin 09

wedding wahidin 09

wedding wahidin 02

Kenduri kahwin wahidin ni boleh dikira sebagai gathering.. Ramai yang dah lama tak jumpa, aku dapat jumpa balik.. sembang-sembang lama giler kat kenduri wahidin ni.. dah buat macam port melepak.. dari kol 3 petang sampai la dekat2 pukul 5 petang menyembang kat situ..

wedding wahidin 03
sakinah "syikin ni, nak je aku tumbuk"
syikin "ada aku kesah?"

wedding wahidin 10

Apa yang paling menarik pasal kenduri ni ialah Apan. Apan rasa tensen je bile tengok Wahidin dan Ain datang dengan baju pengantin.. Tensen sebab dia rasa tertekan, kengkawan dah 2-3 orng dah yang kawendia rasa dia tak kawen-kawen lagi.. sian dia.. Dulu nak title first kawen antara sume budak kelas.. Tapi Yaya dah amek title tu..

wedding wahidin 11

Pastu nak jadik first budak lelaki yang kawen.. Tapi Wahidin plak dah amek title tu.. Tu la yang dia tertekan.. Apan siap tanya kat semua orang mintak tolong carikan kalo ada sesapa kawan pompuan yang bersesuaian dengan dia.. Gelak sakan kitorang tengok reaksi si Apan ni..

wedding wahidin 04
Wahidin dan isterinya.. dah salin pakaian pengantin dah..

wedding wahidin 05
aimi dan tunangnya safwan
wedding wahidin 06

wedding wahidin 08

wedding wahidin 07



Lepas dah amek gambar kat pelamin.. kitorang pon mengundur diri dan pulang..


Friday, March 12, 2010

ADA APA DENGAN THE ROCK?


Aku heran dan semakin heran.. The Rock.. dulu kala, inilah The Rock..


The Scorpion King



tapi waktu telah mengubah segalanya..
kini, inilah The Rock yang kita kenali sekarang..






walopon aku mengata The Rock ni, tapi GamePlan dengan Gridiron Gang is my favorite after all.. aku suke tgk dia berlakon..

kesimpulan yang aku boleh buat.. The Rock ialah seorang yang
muka ganas, tapi kat hati ada taman..

Australia - Part 4



Kali ni nak citer pasal melawat Caversham Wildlife Park.. Datang sini sebab Nana request nak tengok Kangaroo dan Koala.. Perjalanan dari Bandar Perth amek masa dalam 1 jam. Tempat ni agak luar bandar la (takkan Wildlife Park dalam town plak)

Sampai je kat tempat tu, lebih kurang pukul 9 pagi.. Masih awal lagi.. Aku, umi dan Nana adalah antara orang terawal masuk tempat tu.. So, masuk je terus la explore. Kat taman tu ada binatang liar la.. dari burung sampai la ke wombat..

Ni la beberapa gambar yang aku sempat amek..

Photobucket
ni la pintu masuk Caversham Wildlife Park

Photobucket


Photobucket


Photobucket

Semua kangaroo kat sini memang jinak2.. Kalo kita datang dekat pon dia tak lari, kangaroo sume akan datang kat kita mintak makanan. Kalo takde makanan selagi tu la dia kerumun. bayangkan la kalo ada 10-15 ekor kangaroo keliling kita, cuak jugak rasanye, mana la tau dia mengganas ke tibe.

kangaroo ni selain jinak, dia tak busuk cam sepupu dan kaum kerabatnye iaitu lembu, kerbau mahupun kambing gurun. Maknenye kita takde la rasa tak selesa bile dekat dengan kangaroo.

Photobucket

yang di pegang tu la namanya wombat. binatang ala-ala hamster tapi bersaiz besar dan malas. keje tido je, bangun hanya untuk makan, dan tido balik lepas kenyang, sebaik sahaja abis makan. Maknenye, kat mana tempat dia jumpa makanan, dia makan kenyang2 dan kat situ jugak la dia tido dengan nyenyaknye.. Ish3..

Photobucket

burung hantu ni adalah antara 20 spesis burung yang di pertontonkan.. nampak cam macho je berdiri usha awek lalu.. haha
berikut adalah aksi spontan kanganroo apabila wartawan dan paparazzi ada ditempat kejadian.

Photobucket

Clan taking rest

Smile..

Round-round tempat ni sume, memang memenatkan sebab suhu mencecah 42 darjah Celcius.. cair kepala otak..  tapi Nana boleh requeset nak pegi bagi makan kat kangaroo tu untuk kali kedua.. memang tak penat lansung, energetic je sentese.. aku ni dah berair dah keti.. budak-budak kecik, time-time ni la pon excited nak tengok binatang-binatang, kang dah tua cam aku ni.. takde la teruja pon..

last skali paling tak best sebab tak dapat tengok koala.. sebab koala tinggal dalam sangkar bercermin, koala tak dilepaskan kat open space cam kangaroo.. time tu, plak koala tu tengah tido atas pokok, memang tak nampak la wajah koala tu.. apetah lagi nak dukung koala..  tak dapat koala, kangaroo pon jadik la..

tengok kangaroo memang best sebab jinak dan boleh amek gambar dekat-dekat tanpa diserang..

lepas tu, Amirul dan Alif pon datang amek kitorang.. Makan lunch kat taman permainan bedekatan pastu balik la ke Perth..


Thursday, March 04, 2010

Hijab, Niqab and Nothing

Watch this video and have some comments and opinions.. i would like to know..




I hate the woman that wears nothing.. She speak as without any basic knowledge of the Quran and Hadith.. In simpler word, she's lack of knowledge.. And even doesn't know what the host was talking about when she express  a verse from Quran about muslim woman having to cover parts of body.. It shows how shallow she know about the issue. I'm not hating her for not wearing hijab. I'm hating her because of her attitude that she refuse to believe what the quran says, and worst, she misinterprate the whole meaning of the verse and telling that her word is correct. So annoying of people with that attitude. Saying you yourself don't wanna wear the hijab is fine, your choice your sin your book. But saying that it (wearing hijab) is not an obligation, was way out of the universe. I wish that she will got hidayah someday. Not hating her in person, just hate her attitude. No knowledge and understanding but bravely making statement. It's like preaching everyone to go to hell, it's a great place but doesn't even know what the word hell mean (and feel so proud doing that)

And very much happy with the both niqab and hijab because they knew why they wear and what they wear. They got the knowledge and real attitude for a muslim, they don't even blame the "nothing" women because they knew that she don't get the hidayah yet. And why quarrel with stupidity?


In conclusion, wearing hijab, niqab, purdah, scarf or even "tudung siti".. is all about how much do you really know about what quran says about it. and what the hadith that follows the quranic verse..


At the end, iman speaks louder through actions..

2cent advice : study what you are doing (especially something related to religion) rather than talking your native and cracked brain out.

Tuesday, March 02, 2010

Jalan-jalan kat Galeri UiTM

Powered by Blogger.