List Widget

.

Followers

Monday, November 24, 2008

rentetan peristiwa penting!!



Masih dalam minggu-minggu peperiksaan
kepala pening ni pikir exam.. sangat banyak yang tak tau
cuba jugak baca and hafal notes yang lecturer bagi
tapi
bile pikir birthday ain..
hmmm.. nak buat ape ek untuk birthday ain??..


(7/11/2008 - Jumaat)
Beli hadiah
patung lembu comey
beli kat Perangin Mall, Penang
dah lama dah tengok patung lembu nih
masa sem lepas lagi..
time tu repair hardisk rosak
masa pergi tu hopefully masih available la patung ni
bile pergi dan masih ada lagi patung lembu comey tu
terus je beli..
(epi..!!)


(9/11/2008 - Ahad)
Arini ain balik.. dekat-dekat kol 11 pagi ain bgtau dah kuar kampus..
tak sempat pon nak jumpa.. sempat
call jer..
sebab ada paper petang nanti and sangat banyak tak study lagi..
sedih.. sangat sedih sebab dah last-last ni pon xdapat nak jumpa..

macam shoutout dalam friendster aku
"hope time can run slower or stop.."
kalau la boleh terjadi kan bagus

baru 10 minit dah
rindu kat ain
betapa xbestnye dok kat uitm penang ni lagi


(13/11/2008 - Khamis)
Lagi 4 hari ada paper terakhir
dari aritu pikir nak wat ape..
macam-macam plan ada dalam kepala nih..
lepas difikir-fikirkan
dari
sesudah paper KJT 371 (Propulsion) aritu

sehinggalah hari ini
maka dah berjaya decide nak wat ape

Nak
design card birthday khas untuk ain
xtau la lawa ke tak..
tapi cube wat yang terbaik..
berusaha! berusaha!


(14/11/2008 - Jumaat)
Hari ni cari bahan untuk buat design kad..
surf internet, amek gambar2 dari laptop member
tengok2 majalah, siap download software wat card lagi (tak guna pon)
demi mendapatkan
idea.. idea.. idea..


(15/11/2008 - Sabtu)
Mula membuat design kad ialah wat kulit dulu..
potong gambar ni tampal kat situ, adjust position dia sket,
edit tulisan
, tukar warna background dan lain-lain lagi
maka setelah seharian hampir 15 jam duduk depan laptop
mencuba beberapa design maka siaplah kulit kad
itu baru kulit.. nak buat tu x la lama
nak pikir idea tu yang amek masa
lagi pulak laptop
TARGA ni cuma ada RAM 256MB laju sket je dari lipas kudung
bile guna Photoshop CS3 maka kelajuannya adalah
sepantas seekor siput sedut
buku jauh sekali dariku.. tak terpikir pon..
punyer la bersungguh-sungguh (puji diri) sampai makan pon xbeli
nasibla Junaidi tolong belikan makanan


(16/11/2008 - Ahad)

Buat isi plak..
Buat ucapan..
Ni yang paling susah nih.. nak wat ayat..
setelah
bersusah payah menyusun kata dan bermadah puisi..
ucapan yang tertulis cuma beberapa ayat simple je..
tak berbunga, tidak juga puitis, hanya ucapan setulus hati
dah karang dah ucapan..
nak design plak ucapan tu dalam kad..
lagi la pening.. amek masa lama lagi..
study tolak tepi dulu..
(tak patut contohi sikap ini - sepatutnye selak la jugak sambil2)

kembali kepada design ucapan
tengah2 buat, laptop plak penuh memori
kena plak
transfer data pegi kat hardisk

dah tu, virus plak ada.. kena format laptop..
sabar.. sabar..
ujian ilahi

akhirnya setelah
kira-kira 8 jam
(tak termasuk masa untuk format dan transfer data
bahagian isi kad siap pukul 4 pagi.. yeah!!
baru terasa penat dah tak cukup tido..
tido kejap esok
kol 11 pegi wat printing..


(17/11/2008 - Isnin)
Seperti yang dijanjikan Junaidi mengejutkan aku pagi ni
bila
dah pinjam motor, dah cucuk duit, dah burn design dalam cd..
lupa plak nak bgtau.. dah siap mandi pakai baju sume
Hujan pon turun dengan jayanya.. mula-mula renyai
nak redah je.. bila habis jer cakap nak redah je
Hujan pun turun dengan lebatnya..
sama lebat macam masa print kad 2nd Step aritu..
dah atas motor baru lebat masa tu..
aku dan Dolah dikuyupkan dek ujan

Tunggu punyer tunggu.. printing cam dah nak tutup je..
redah jugak la hujan pon
dah sampai kedai tu print la kad tu..
masa printing tu boleh plak staf yang print tu komen plak pasal kad tu
mana blaja bahasa jepun.. promote plak tu suruh tempah kek birthday dari jiran dia
dah abis print tu siap
tunjuk kat pekerja lain soh baca isi kad tu
sempat jugak la dengar ape yang dorg cakap kat belakang tu
(bangga sebenarnya, sebab tu citer)
sabar je la.. Print 2 keping jer..
tapi dah
dekat sejam kat kedai printing ni..

akhirnya selesai jugak kad tu.. lega sangat sangat sangat..
masterpiece
untuk ain comey..

baru la balik tu leh pegang buku
dan study untuk final esok

Tunggu nak bagi je.. harap ain suka..


18/11/2008

Hari ni pekse paper last skali KJT 367 (Aircraft Maintenance)..

Paper nih waktu pagi. 0900-1200

Bile pekse dah start sume org cepat giler siapkan.. 45minit dah ada yang kuar..

Ish3.. Aku jugak yang last sakli kuar..

Dah abis exam, ingat nak balik jer.. tapi esok baru boleh balik..

Hepi nak balik sebab makin dekat dengan ain...



19/11/2008

Hari ni bangun lambat.. semalam kemas-kemas barang sampai tetido..

Pagi bangun terus sambung kemas barang.. Khubaib call kata nak balik kol 2.00ptg..

Xsabarnye nak balik.. sangat tak sabar nak balik..

Kol 2.00 petang gerak kuar dari UiTM..

Tido semalaman kat umah Chai

Kat umah Chai, YM dengan ain..

ain kata aku xde blog yang ada cite ape2 pasal ain pon.. tapi kata rindu..

(ada, ni la dia.. tapi blog ni takleh nak update kat blogspot sebab rahsia)

Ain majuk.. Hmm.. Sori sayang..


20/11/2008

Hari ni on da way nak balik.. Singgah kejap umah nenek Safwan..

Sampai KL anta Safwan then baru Khubaib anta aku balik umah..

Dekat kol 9.00 malam baru sampai umah..

Dah sampai umah, terigt kat ain jer..


21/11/2008

Esok nak kuar dengan ain.. So bgtau ain nak kuar date..

Pastu ain kata bole.. nak call mak ain bgtau tapi xleh la..

2-3 kali try tak dapat.. Esok nak kuar.. So, prepare la ape2 yang patut..

pilih baju, pilih kasut ape sume.. workout bile tak buat ape2, gosok sluar.. balut adiah, last touch la katakan..

Must be perfect.. Prepare punya prepare, tak tido sampai la ke pagi..

Seronok dan excited nak jumpa ain.. nak jumpa family ain jugak..


: Moral of the story :
Berusahalah
bersungguh-sungguh
untuk buat orang yang tersayang rasa dihargai
Kad tu tak sehebat kad yang dibeli kat kedai
kad tu
takde bunyi2, takde sampul, takde kata-kata romantik
cuma ada hati pembuatnya


Nak tengok kad tu?
Tanyalah pada pemiliknya kerana sudah diberikan




2 comments:

aiEN said...

hmmm.. susah payah awk nk prepare untuk birthday sy.. sori merajuk hari tu.. awk x ckp awk bz buat sume tu, ingat awk lupe sy.. time kaseh ngan sume usaha awk tu k syg..

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

sama2 kasih.. untuk budak comey nih xpe je..

Powered by Blogger.