List Widget

.

Followers

Monday, November 24, 2008

Birthday bidadari saya.. Ain..




(22/11/2008)

Pegi seremban, nak date dengan ain..
Hari ni besday ain..
Dari semalam tak tido takut terlajak tido.. Nak kuar umah awal..
Tibe2 lepas subuh, papa ajak sume pegi sarapan kat mamak..
Papa ajak pegi sarapan pagi lepas subuh.. ???..
Xpnah pon papa ajak pegi sarapan pagi2 camni..
Pegi la sarapan, umi, nana dengan Syuk sume pelik
nape la papa tetiba ajak pegi sarapan.. Umi kata

“Dah tua2 ni macam tu la”..

Ske ati je nak komen cam tu.. Bila dah sarapan tu, jadik lambat la..
Bila dah nak gerak, tengok jam kat restoran mamak tu kol 7.52pagi..
Dah lambat dah nak siap..
Dalam keta, syuk plak kata nak cucuk duit kat ATM Bank Islam..
Nak kena pegi UiTM plak.. Nih dah leh jadik lagi lambat..
Xle jadik nih.. Kena guna taktik ni, kena blakon ni

“Papa, sakit perut giler nih.. Nak pegi toilet sangat ni”

So, papa pon tinggalkan kat simpang umah jer.. Hehe.. Berjaya!

Balik umah lari-lari, mandi, pakai baju, siap-siap terus pegi komuter..
Kol 8.15 dah ni.. Sempat tak sampai sebelum kol 11 pagi..
Berlari-lari la kat KL sentral tu dengan kotak adiah ain,
nak kejar train pegi seremban..
Nak jadik cerita, tiba-tiba terasa macam ada benda yang shaking
kat dalam kotak tu.. Brenti kejap bukak kotak..
Tengok-tengok isi kad dengan kulit kad tu dah tertanggal..
Hish.. Time ni la nak jadik pon..
Terus, lari pegi bookstore, beli gam and then gam kad tu..
Pastu terus lari pegi platform KTM Seremban..
Naik ketapi.. Lega sket..
Dari tadi lari sana lari sini macam Amazing Race plak..
Cuma takde kamera yang follow jer..

Bila dalam train tu ain kata nak tengok muvi Igor,
macam best je ain kata tengok poster dia..
Sampai jer kat Seremban, ain amek dan terus pegi tengok Muvi..
Ucap


"Selamat Ha
ri Jadi ke-21.. Sayang awak.."


Suke tengok wajah ain..


Momo Manje and kad birthday Ain ke-21

Lepas tengok muvi, Ain kata lapar sangat..

“Kalo lapar saya xde tenaga nak bawak keta”..

So, pegi la makan nasik lemak kat OldTown kat Jusco Seremban..
Ain makan dengan penuh selera..

On the way nak pegi umah Ain, rasa sangat takut..
Takut nak jumpa papa Ain.. Tak tau nape takut..
Tapi takut la.. Soh Ain anta pegi komuter je..

“Tu la, semalam nak sangat jumpa family saya kan. So, jumpa je la”..

Bila sampai umah, ada papa, mak, adik, bg yusry, hadif and bibik.
Sume orang dah makan laksa dah sebab tunggu aku lama sangat..
Gomenne minna (sori yer sume)..
Bile sampai tu salam sume orang, lagi takut..
Duduk-duduk sembang2, sume nyer jadik ok balik..
Aku dah OK!! Tak akut lagi dah..

Makan laksa, masa nak pegi basuh pinggan tu
sempat cium pipi hadif lama-lama..


dari kiri : adik, hadif dan bg yusry
(kalo la adik tau aku taruk gambar ni.. Sori adik.. Pic ni je yang ain bg)


(hadif ialah anak lelaki sulung adik dan bg yusry)..
Berpeluh-peluh hadif ni, comey sangat..
tapi hadif ni susah nak dukung.. bukan susah la..
aku nak dukug tapi hadif tak bese lagi..



“Tak pernah tengok pon awak ni! Sape ni? Kalo nak dukung saya kena jadik kawan saya”

camtu la yang hadif cakap lepas dah translate..
The whole time kat rumah ain sembang-sembang
dengan family ain which I like so much..
Spend time dengan family ain..

Ain asek kena jer.. pemalas la, susah nak wat keje la..

"Nasib la Muhaimin datang, baru la dapat makan macam-macam ni. Kalo tak kosong je bekas –bekas kerepek ni sume”

Sian awak sayang, tapi dah memang camtu kan.. Nak wat camne..

Petang tu pegi umah kaklong plak..
bg rahman tak balik ujung minggu nih sebab pegi Dubai ada keje..
tinggal la kaklong dengan 4 orang anak-anak lelakinya..
Aish, Amr, Nazif dan Adam.. kaklong nampak kepenatan
melayan 4 orang anak-anaknya tu.. Dengan perangai masing-masing..
bila aku datang pandai plak ye dorang nih blakon
jadi budak-budak yang behave..
compare dengan budak-budak nih yang ain cite..
memang la sangat hyperaktif.. hehehe..
duduk-duduk jap tetido kat riba aish..
kaklong masakkan untuk kitorang makan.. lepas makan
sembang-sembang dengan kaklong, tetido kat bahu amir plak..
huhu.. tetido lagi.. Ain kejutkan soh solat
and then pegi city park..

Sampai kat city park tu, dah penuh dah keta..
Ain belikan layang-layang SpongeBob dengan makanan ikan..
Main layang-layang denga budak-budak tu.. aku yang main,
dorang tengok jer.. Ish ish ish..


adam asek dongak je nak tengok layang-layang


dari kiri : Aish, amir, aku dan adam.. layang-layang SpongeBob..

tak pernah main layang-layang la katakan.. excited..
pastu baru bagi budak-budak tu main.. kitorang lari-lari
nak naikkan layang-layang tu.. tinggi layang-layang tu naik..
adam nak try main jugak.. dukung adam bagi dia capai tali tu..
kecik je adam, kurius.. asek cium adam jer bila dah dapat dukung..



bila dah takde angin, kitorang pegi pulak kat tasik..
Nak bagi makan ikan.. Adam sangat-sangat la excited..
Nasib je dukung kuat-kuat.. dia nak bagi makan jugak kat ikan-ikan tu..
Sangat banyak ikan kat dalam tasik tu.. besar-besar plak tu..


tengah dukung adam yang comal ni.. ikan yang sangat banyak kan


rasanya satu lori makanan pon tak cukup
kalo nak bagi makan sume ikan tu.. sangat-sangat banyak..
Main-main denga budak-budak memang xtrikut la..
penat tapi seronok melayan budak-budak..
Sekejap je dah kol 7 malam, terpaksa balik..
Balik umah kaklong jap, anta budak-budak pastu
ain anta aku pegi KTM Seremban..

Selamat tinggal sayang..


ain dengan adam.. dua-dua comey

Harap dapat jumpa lagi dengan ain, dengan family ain..

Nape mesti nak jumpa family ain..?
Boleh je kalo date dengan ain sepanjang hari ni..
Jawapannye sebab nak rapat dengan family ain..
Ske nak jumpa anak-anak buah ain..
Jumpa adik-beradik ain jugak..
Tak nak rasa janggal dengan family ain..
Rasa comfort bile around family ain tau,
supporting, tak la rasa macam outsider
bila sembang-sembang.. That’s good..
Hopefully leh jumpa lagi dengan family ain..
Sebab tu aku tak date berdua je dengan ain
walopon rindu sangat sangat sangat kat budak comey nih..

Satu hari yang menyeronokkan..
jumpa famiy ain..
Dapat wish birthday ain..
Macam aku yang punyer birthday plak.. dapat hadiah camni..



4 comments:

aiEN said...

mcm tu al kesah nye ye.. siap brlakon saket perut lg!huhu.. awk ni syg.. hadiah dlm kotak tu, ade lembu, kad dgn gam skali tau!! pakej dgn gam skali!! hehe.. mcm2 laa awk ni.. suke tgk awk baik ngan ank2 buah sy tau..

PCL said...

:)
sgt sweet korg.
ain, nnt kite jumpe lagi k? bleh kenekan min pulak.
doakan korg smpai ke anak cucu. amiin!!!
-meera

aiEN said...

thanx meera doa kan cmtu utk kitorng.. BGS idea nk kene kn min tu.. hehehe.. jumpe lagi nnt..

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

hehehe.. baik yer.. baik ader maksud (dipetik dari filem p. ramlee)

Powered by Blogger.