List Widget

.

Followers

Thursday, November 13, 2008

Makan Malam Komander



Majlis Makan Malam Komander
Hotel Swiss Inn, Kedah
8.00 - 11.00 Malam
18 Oktober 2008



Hari tu masa sebelum final ada Majlis Makan Malam Komander.. wat kat Swiss Inn, Kedah.. Kali ni wat tema raya.. So dress code ialah baju raya.. So, sume kena la pakai baju raya masing-masing.. macam-macam gaya, macam-macam warna.. aku pon sama jugak.. Pegi aritu pakai baju melayu warna turqoise.. sedondon dengan Ain.. Pegi naik bas UiTM bertolak dari kampus kol 5.30petang.. Sepanjang majlis tu, aku duduk semeja dengan Ain, side by side.. which make it more meaningful, spending time dengan Ain..

Baju Melayu dan Baju Kebaya sedondon!

Majlis ni jugak selain untuk majlis penganugerahan, adalah jugak untuk farewell selamat tinggal part 6 yang dah habis berkhidmat sebagai komander.. kebetulan dinner nih adalah turn aku.. Ain jugak.. sebab kitorang dah part 6 dah.. dah 5 sem dah jadik komander nih.. lama tu.. Papehal pon sepanjang majlis tu berjalan dengan lancar.. ada sorang alumni komander datang.. Kak Yana.. Komander pengiring batch 7.. seorang yang dulu sangat la garang.. Majlis Makan Malam Komander nih yang specialnya sebab aku pakai sedondon dengan Ain, ske sangat bila pakai camtu.. nampak sepadan and sweet (haha.. puji diri).. Ain pakai baju kebaya siap ada selendang lagi.. dari awal majlis sampai abis banyak kitorang tangkap gambar.. sampai nak balik pon tangkap gambar lagi.. yang ada ni adalah antara gambar yang sempat nak upload la..

Gaya sempoi sebelum majlis bermula..

Lagi time dinner nih jugak, Abul (mantan YDP) nyanyi lagu My Way (Frank Sinatra).. Sambil dia nyanyi ada video flashback dari zaman Batch 7 (batch aku dengan Ain).. gambar-gambar dari Pra Latihan Intensif Bakal Komander (Pra-LiBK) sampai la aktiviti terakhir yang kitorang join sebagai Komander.. hehe.. Sangat la bermakna sume memori sebagai komander.. sume org macam stunned sepanjang lagu tu dinyanyikan.. sangat bermakna lagu tu sampai leh sentuh hati.. Bile pikir-pikir balik.. sedih nak tinggalkan komander.. tapi memori kan ada.. ingatan masa jadik komander.. sangat seronok tapi masa jadik tu susah la..

Sama tapi tak serupa
(yang kat depan tu hadiah yang aku dapat masa sesi tukar hadiah)


Batch 7 + jurulatih-jurulatih

Masa dinner tu jugak, ada sesi bertukar-tukar hadiah.. semua yang hadir kena bawak hadiah masing-masing yang berharga lebih kurang RM5.. lepas tu masa pendaftaran, kena buat cabutan untuk nama orang yang akan terima hadiah.. masa bertukar-tukar hadiah tu la seronok.. excited je org nak dapat hadiah dan bagi hadiah.. Aku dapat hadiah lilin aromaterapi.. nanti balik umah aku pakai la.. kat kolej zamrud nih kurang sesuai la..


Kat tepi kolam mandi.. ske gambar nih!

At the end of the ceremony.. aku still stick dengan Ain.. nak amek gambar dengan Ain sebab nih last dinner kitorang sebagai komander.. lepas ni dah takde dah dinner yang macam ni lagi.. Yang paling penting pada malam tu, Ain look so amazing la malam tu.. sweet and adorable..



2 comments:

azwin_im8490 said...

oitt..
ko ske ek gmba tepi kolam tuhh..
welll..
tgokla sape tlg shot kan..
mesti la aku yg power nehh..
wett..
citer aku ngn psgan aku tak leh masok kerr...
hahahaha

Mohd Muhaimin Radzuan said...

awin.. dah dua tahun baru ku balas comment ko nih, awin..

well.. sedih la bile terkenang zaman dulu.. rasa cam stay je study kat penang.. leh hur har jenjalan.. cni memasin dah ke sana sini..

:) :) anyway great time having u as a friend..

Powered by Blogger.