List Widget

.

Followers

Saturday, May 09, 2009

Broadband




Semalam aku beli broadband.. sebenarnye dah lama nak beli broadband nih.. since aku agak addict dengan internet.. nak check email, facebook and all.. so semalam bila dah dapat online kat umah gune broadband.. rasa epi.. first time leh tenet dari umah jer..




actually mula2 nak mauk streamyx tapi tak jadik sebab streamyx ada kontrak at least 12 bulan.. kalo tak keje sape yang nak bayar.. broadband ni pon aku pilih yang tak payah kontrak.. senang sket, bila2 pon bole terminate service kalo tak nak.. Beli modem RM340.. Bulan-bulan RM68.. Tak la membebankan sangat sebab unlimited access..





the first thing yang aku buat bile ada tenet ialah.. tengok video 2nd Step.. Diseabkan tenet amek pakej broadband basic jer.. So, internet takla laju sangat.. lama ugak la nak render video tu.. tapi bile dapat tengok video tu gune broadband sendiri, rasa best sangat.. Sebab tengah rindu ain ni.. bile la leh jumpa dengan ain...

Papehal pon, dah ada broadband ni senangla nak check blog air asia, keep in touch dengan ain.. nak update blog ni jugak.. xde la asek nak suruh ain je yang check..

ske broadband ni.. sae la bijak pandai ang design menda nih.. harap2 kalo boleh jangan la asek ter'disconnect'.. setakat ni tak pernah disconnect lagi... bagus2.. semalam tido kol 2 pagi gune tenet ni.. arini pon sama jugak..

Cepat2 la ain balik.. leh tenet dengan Ain.. :-)

5 comments:

AzwinYusof said...

a'ahh...cptla ain bali..
aku pon rindu diaa..

aiEN said...

ye syg.. sy dh balik.. tp, laptop sy rosak..
ygh online kat blk papa je ni.. xleh tgk tv smbil2.. hehe.. hmm... suke awk ade broadband.. leh ym je ngan awk smpai tdo.. :-)

si tenang said...

eyh...katne bli modem tu?? cm murah je..ade x modem yg lagi murah?? sy pon nk pkai celcom broadband laa...huhu~~

cikmune said...

wa wa wa...
gle ar min da pki bb. weewwiiitt...
mari2 sokong celcom =x

[S]itie [B]Um [B]Um said...

kite pon pakai broadband!! yeay!!

Powered by Blogger.