List Widget

.

Followers

Friday, May 15, 2009

A Day Of Date

.
.
Hari ni (14/5/2009 - Khamis)

Kol 8.15 pagi aku dah kuar rumah takut lambat sampai kat komuter seremban tu..
Excited betul nak kuar date dengan Ain kali ni..
Perasaan tu sama macam first time date dengan Ain..
Tak tau nak cakap ape, tak tau nak pakai baju ape..
Berapa kali pilih2 baju tah..
Siap Exercise sekejap malam tadi, nak pump up muscle..
nak nampak tough depan Ain.. Hehe..
.

cair bile tengok gambar ni..
.
Sampai Seremban lebih kurang kol 10.30 pagi.. Awal dari masa yang kitorang janji..
Bila masuk keta tengok jer wajah ain.. hepi sangat..
lama tak tengok ain.. dah tembam pipi ain ni..
Ain ajak pergi sarapan kat McD.. Terminal One ni lengang btol..
Xde orang datang sangat..
.
Pastu nak pegi tengok muvi.. tunggu punyer tunggu depan GSC Terminal One tu..
Dari kol 11.30 sampai dekat2 kol 12 tengahari baru la berjaya beli tiket..
lambat giler kaunter dia bukak.
Kitorang tengok citer Angels And Devils..
Dalam muvi tu plak ada geng mat-mat kutu memekak..
bising2 macam panggung tu diorang punyer..
Muvi Angels And Devils ni bagi aku agak best jugak la..
Macam citer Da Vinci Code macam citer National Treasure..
.
Masa time muvi tu Ain dapat mesej..
Ain dapat Biasiswa MARA..

Hepinye dia.. Aku pon tumpang gembira Ain dapat MARA..
Kalo tak, tak senang ati menunggu je selama ni..
tertunggu-tunggu la dah dekat 2 bulan dari interview..
.
Actually date hari ni sebenarnye nak celebrate bufday aku 3 Mei 2009 aritu..
Aritu tak sempat sebab aku teman papa pegi berubat..
Alang2 dah dpat berita baik ni, celebrate la kali.. nak pegi lunch kat Jusco..
.
Ain bagi macam-macam hadiah..
.

.
Buat kad hari jadi ..+ pos ke rumah
.

.
buat kek coklat yang sedap
.
t-shirt Phuket (ain ada g vacation kat phuket)
t-shirt couple (satu untuk aku dan satu lagi untuk ain)
Kain pelekat (beli kat medan)
keychain phuket

.
Terharu aku baca kad yang ain wat sendiri.. makan kek coklat an ain wat sendiri..
.

.

Sume hadiah ni ain bagi masa dalam keta lepas tengok muvi..
tak sabar nak bagi kat aku sampai tak sempat nak pegi lunch dulu..
Bile dah bagi sume hadiah tu, baru la pergi Jusco.. Makan kat Pizza Hut..
Teringat masa belajar kat Penang dulu, kalo kuar date kat Sunway Carnival Mall,
mesti makan kat Pizza Hut..
sebab environment kat situ tenang je.. tak ramai orang..
kat seremban ni pon lebih kurang la, sebab tak ramai orang..
kitorang kalo date tak suka tempat yang ramai orang..
sebab tu suka date time hari bekerja.. Time makan tu banyak la amek gambar..
gambar kad hari jadi, gambar kek coklat, gambar kitorang..
ske gambar yang ada aku dan ain..
.
Dah makan tu jalan-jalan kat jusco.. Ain beli baju 2 helai dan 1 helai baju untuk Mak Ain..
Pusing-pusing Jusco ni kecik je.. sambil jalan sambil borak..
.
Lebih kurang kol 7.00 malam Ain anta aku pegi Stesen Komuter Seremban..
Sembang-sembang sekejap pastu aku pon balik Shah Alam, Ain plak balik TTJ..
.

amek gambar sebelum balik
.

Bile dah malam sampai kat umah.. Mintak ain send sume gambar date tadi..
Ain kata dia letih betol arini melayan kerenah aku..
tgk muvi kat Terminal One..
Lunch kat Jusco dan jalan-jalan kat situ.. Memang patut la penatkan..
satu hari kena jalan, pastu bawak keta lagi..
Ain ni dah la cepat letih kalo bawak keta (ain xske bawak keta)..
aku plak tak bese bawak keta lagi..
.
Sian ain.. Sian budak comey nih..
.
hadiah hari jadi yang betul2 berharga bukan la bila dapat barang yang branded atau majlis sambutan yang meriah.. Bagi aku hadiah hari jadi yang betul2 berharga ialah bila ada..
.
Ummi Namasitah binti Lazzim>
.
dan
.
Nurulain binti Baharuddin
.
Bile dapat tengok dua-dua orang ni.. aku dah dapat hadiah hari jadi aku!!.
.
Terima Kasih untuk hari yang bermakna sayang

I am addicted to your love sayang

.
.

7 comments:

aiEN said...

luv u syg.. luv u so much..thanx for ur love, n ur endless support for me.. smalam pon hari yg sgt3 bermakne utk sy.. lame x jumpe awk, rase mcm 1st date.. miss u already.. thanx jgk sbb appreciate dgn ape2 je yg sy buat.. walopon kad yg x seberapa ngan kek coklat tu je, dh leh buat awk sgt3 terharu.. luv u syg..

KAMI said...

sweet la ko ni min...heheh
Ni kawin jmpt KAMI...KAMI meriahkn lg suasana..
KAMI doakan ko n kak ain bhgia hngga ank cucu..

aiEN said...

hehehe.. terima kaseh ye 'KAMI'..HEHE..
jgn ckp je.. wajib dtg tau!!

Mrs Ariff said...

weh ANGELS AND DEMONS LA DUDEE!

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

haah.. baru perasan.. kire bole la tu.. demons dengan devils kan adik beradik jugak..

[S]itie [B]Um [B]Um said...

mana ade tembam..okay je..

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

ske pipi ain sebab gebu.. comey..

Powered by Blogger.