List Widget

.

Followers

Wednesday, April 22, 2009

Visit = Knowledge

Minggu lepas hari Isnin (13-4-2009) pergi rumah Ain...
Dah lama tak jumpa Ain, rindu kat Ain, sebab tu pergi Seremban nak jumpa Ain. Kebetulan pulak cuti hari Isnin.. masa sampai kat rumah Ain, ada jugak family abang ain yang kerja pilot. Ain kata, Jumaat ni dorang ada family vacation.. Sebab tu abang Ain ni balik dengan family, untuk pergi vacation tu la..
Jumpa la Papa dengan BgPis, sembang-sembang dengan dorang pasal application pilot tu.. Dorang pon terkejut jugak masa Ain bagitau MARA kata tak ada duit untuk bagi loan kat budak2 yang apply pilot mintak pilot..

Papa Ain kata, jangan mengharap sangat untuk terpilih jadik 10 kadet pilot airasia tu sebab competition terlalu besar dan cara pemilihan kadet
berdasarkan hasil penulisan blog macam tak relevan..
Sebab nak jadik normal kadet, kena lalui ujian ni ujian tu dengan interview lagi..
takkan la tulis blog je senang-senang jadik cadet pilot kan...


Bgpis pulak kata, masa interview tu just jawab jer ape yang interviewers tanya,
jangan tunjuk terer sangat... Lagipon, yang interview tu pon bukannye pilot,
dorang tu dari bahagian human resource mana la tau ape yang pilot belajar...
Cuma personality masa pergi interview tu kena jaga la,
dressing, rambut, baju, penampilan and all la...



Papa Ain tengah bagi explanation pasal aircraft.. yang tepi kiri tu la Bg Pis..

Tengahari hari tu makan laksa kat rumah Ain, pekat giler kuah laksa tu...
Dah brape tahun tah aku tak makan laksa sebab aku ni
jarang nak makan makanan selain dari nasik...
Pastu pulak makan nasik lagi… Sembang-sembang dengan Mak Ain dan Kak Zaza (isteri BgPis) sambil makan... Kak Zaza cite la pasal anak-anak dia skola kat international school...
Cite silibus yang dorang belajar kat sana, cite aktiviti kat sana...
Kat sana Kak Zaza jadik cikgu Bahasa Malaya kat rumah... ajar anak-anak dia...
sebab kat sana mana ada dorang ajar bahasa Melayu...
Lebih kurang dengan KakLong (kakak ain yang sulung) la jugak ni,
kaklong pon jadik cikgu jugak untuk anak-anak dia...
Kena ajar anak-anak dia masa dok kat arab dulu...

Camtu la aktiviti seharian kat rumah Ain, sembang-sembang dengan family ain sume... hmmm... sekarang ni dah tak takut sangat dah nak jumpa dengan BgPis...
Dah kurang dah sikit... Sekarang cuma takut dengan Bg Tapa je,
tak pernah sembang-sembang dengan Bg Tapa lagi...
selama ni jumpa salam jer pernah la...

Untung la datang umah Ain kali ni, dapat makan, dapat knowledge jugak..
Dapat jumpa Pilot (BgPis), ajar menda-menad yang perlu tau
untuk prepare jadik pilot in future..
Life is getting more interesting bile jumpa orang yang sudi kongsi knowledge..

3 comments:

Anonymous said...

hmm.....mg la bukn sng nk jadik Pilot ni...u yg llaki pon kate sush...lum kire pmpuan cm i ni... but dun loose hope aik...gudluck!

aiEN said...

xpe.. kalo xdpt pn yg air asia ni, mst ade nye jalan lain utk awk jd pilot one day.. :-)

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

amin.. amin.. amin..

Powered by Blogger.