List Widget

.

Followers

Thursday, August 11, 2011

Student Malaysia kena Pukul di UK

Memang memeranjatkan bile tengok video ni.


Kesian kat Asyraf Hazlan, sebab kena pukul.
Kesian kat penduduk Eropah yang takde tamadun.


Ni video student Malaysia kat London yang kuar nak beli makanan sahur. but then, dia kena rompak. dah la kena romapk pastu kena pukul pulak tu.




Dari sumber yang diketahui ramai, student ni cedera teruk kat muka.. Rahang patah, gigi tercabut. Bukan takat itu je, wallet dengan barang-barang peribadi dia pon kena tibai jugak. Asyraf Hazlan yang mengalami kecederaan yang teruk di bahagian rahang, sekarang ni dapat rawatan kat Hospital Royal London. Ya Allah, cepatkanlah Asraf ni sembuh dan kembali macam biasa.




To be honest, even orang luar lebih takde tamadun dari kita. "rusuhan" bersih tu takde sape pon orang awam yang hilang selipar sekalipon. "perusuh-perusuh" tu tak kacau orang awam, jentik pon idak.. Ini kat luar yang selama ni kita anggap bertamadun, rupa-rupanya takla bertamadun sangat.

P/S : Janganlah diagungkan orang Barat. Mereka pandang rendah je kita ni, dan dorang pon rendah je sebenarya. peace malaysia!

0 comments:

Powered by Blogger.