List Widget

.

Followers

Monday, August 15, 2011

Anak mati sebab sayang kucing?

Menda ni berlaku kat Jepun. Akibat sayang sangat kat kucing, seorang bapak menabaikan tanggungjawab dia untuk bagi makan pada anak sendiri. bayi umur 2 tahun 10 bulan yang malang ni terpaksa makan ape saje yang dicapainya. Camtu la yang disimpulkan lepas bedah siasat dijalankan. Ahli patologi jumpa kertas, lampin pakai buang dan plastik dalam perut bayi 2 tahun lebih tu. Kesian giler. Ape la punye takde hati perut betul si bapak ni. Masa mayat bai tu ditemui, berat dia 12.8 paun, tapi berat normal bayi pada umur tu ialah 29.7 paun. Jauh giler bezanya, lebih separuh berat normal.

ni la dia muka bapak bayi tersebut

Menda yang buat orang marah ialah sistem jabatan kebajikan masyarakat Jepun. sebelum bayi tu mati. masa dia umur 7 bulan, dorang dah perasan yang berat bayi ni memang tak normal. So, pihak jabatan kebajikan masyarakat Jepun hantar la wakil untuk buat siasatan. Bukan sekali tapi 5 kali tapi still fail untuk detect masalah ni. Setiap kali dorang datang, bapak dia ni tak kasik tengok bayi, tak boleh jumpa bayi. Kalo dah 5 kali datang tak kasik masuk jumpa bayi, mesti la ada something fishy. kan?? ape kata pangil polis, una waran tangkap/geledah ke?

Attitude bapak baik ni macam tak kesah je. Masa pendakwaraya baca pertuduhan, reaksi bapak bayi ni ialah


"Bukan saya tak peduli anak saya cuma bagi saya kucing belaan saya lebih penting"


P/S : Jangan la sesape jadik bapak camni, lebih baik takyah jadik bapak kalo camni perangainye. Kalo sayang sangat kat binatang, takyah la susah-susah nak ada anak.

0 comments:

Powered by Blogger.