List Widget

.

Followers

Wednesday, December 31, 2008

Sibuk .. busy..



Semenjak dari kluar result Part 6 aritu sampai la sekarang nih.. memang sangat sibuk..
bila dah kluar result tu sebok la nak print out result nak gune untuk apply tu apply ini..
lepas tu pulak Ain bagitau yang

Surat Tawaran Ijazah UiTM dah dapat..
ingatkan UiTM anta kat rumah.. rupe-rupenye kena
download dan print dari internet..

mula-mula g tengok kat tenet tu okay lagi..
Punye la skit hati bile dah print tu,
kena buat macam-macam..
Medical check-up, bayar yuran, bukak akaun SSPN,
beli nombor pin PTPTN untuk pinjaman,
kena fotostat sijil, surat beranak, slip result,
gaji, Borang J.. Banyak lagi la.. Panas btol la
dengan sistem UiTM ni..


Bengang btol la.. at least bagitau la masa diploma
dulu.. at least masa paper final tu,
bagitau la yang tawaran uitm tu kena
periksa kat tenet.. Ni takde bagitau ape2 pon..
Nasib abik ada Ain, kalo tak aku tak tau ape-ape langsung..
tak sambung ijazah la aku jawabnya..

Terima kasih yer budak comey sebab bagitau saya..!!


So, memang sangat kelam kabut la aku jadinya..
Tambah lagi mirul (adik lelaki aku - 20 tahun)
pon nak beli barang-barang, dia pon nak masuk Sem 6 kat UiTM Pulau Pinang.. kelam kabut jugak tu..
Lagi, Sibuk pulak nak cari sekolah tahfiz untuk Nana (adik pompuan aku - 9 tahun).. Ke hulu (hulu langat) ke hilir (hilir sungai Ulu Yam - Gombak).. sibuknya sume orang..
aku pon pening kepala terkejar-kejar.. Pegi bank,
pegi 2-3 klinik nak wat medica check-up, pegi kedai fotostat..


Bila daftar pulak, faham-faham je la.. beribu orang nak daftar.. beratur panjang, lama giler..
aku cam sangat kurang tidur, hmm..
plus medical check-up untuk pilot
pon termasuk dalam senarai..
(story pasal medical check-up pilot tu kena baca previous posts)


Sampai sekarang ni, pendaftaran kursus masih ada masalah,
tak boleh nak daftar subjek
bahasa Inggeris (BEL 499).. Tapi kelas kalo ikut jadual,
dah mula dah.. Aku still leh tenet, update blog nih pon
sebab aku buat kat ofis papa aku.. kat UiTM ni la..
daripada melangut jer kat bilik tu, baik aku lepak sini,
tunggu Ketua Program siapkan sistem,
baru la leh sambung daftar kursus tu..


Tapi berat betul la hati nak blaja kat UiTM ni..
rasa tak gembira nak blaja kat sini..
Sangat tak best la environment kat sini..
Kalo kat UiTM penang dulu, berkobar-kobar
nak balik kampus daripada cuti tu.. awal semester
bersemangat nak sambung blaja..


Tak tau la, harap-harap boleh la blaja..
Mungkin sebab kat sini jarang jumpa Ain..
Dari hari pendaftaran aritu sampai sekarang ni sekali jer terserempak dengan Ain..

Papehalpon, mesti kena belajar jugak kan..
.
.

2 comments:

aiEN said...

hmmm.. mmg x best laa uitm s.alam ni kn syg.. sgt2 x best tau..

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

memang pon.. xde yang menyeronokkan pon kat uitm ni..

Powered by Blogger.