List Widget

.

Followers

Tuesday, December 30, 2008

Medical Check Up - Fizikal




(Tuesday - 30/12/2008)
Tadi buat medical check up physical plak.. buat kat Klinik Medi-Utama.. Masa tunggu tu memang la ramai orang.. sume pon nak wat medical check up DCA.. Ada yang pilot, ada yang tower, ada yang bahagian control ada yang maintenance.. macam-macam la, tapi sumenye under DCA punye arahan.. masa awal-awal menunggu turn tu aku okay je, tapi bila start dengar dorang nih sembang-sembang buat aku rasa cuak sangat.. sume citer pasal flight dorang la, lesen pilot dah nak mati la, airline dorang tak best la.. sumenye pasal dunia pilot.. ada pulak tu, yang bile abis keluar check up je, doktor kata dia punyer heart rate dah laju sangat la.. ada yang kata, mata kiri dia tak clear lagi la.. hmmm.. risau giler..

Bile sampai turn aku, mula-mula skali aku kena
Audio Test..
kena masuk bilik kedap bunyi, pakai headphone besar, pastu kena pegang trigger..
Nurse tu kata bila dengar bunyi je, tekan trigger tu..

pastu aku dengan konsentrasi 200% mendengar dengan penuh teliti..
bunyi jer aku terus tekan trigger tu..camne ek nak bayangkan bunyi nye.. hmm..
bunyi nye nyaring.. mula-mula kuat makin lama makin perlahan makin perlahan.. pastu dia tukar ton pulak, 4 ton telinga kanan, pastu tukar plak telinga kiri..

Lepas tu, urine test plak.. dah bagi urine kat kaunter tu, tunggu la doktor panggil plak..
Bile doktor panggil ni, dia nak check
X-ray, ECG (Electroc
ardiogram - untuk test jantung punyer beat) dengan Blood Test..


Chest X-ray



ECG (macam mesin nak test orang menipu)

Tapi aku rasa sangat sedih bile dah jumpa doktor tu, dia kata yang x-ray yang aku bawak tu bukan doktor pakar ..
Dia kata tulang aku bengkok..

Dia kena dapat pengesahan doktor pakar sama ada aku still boleh apply pilot nih.. Lepas doktor pakar tulang tu kata okay, baru dia nak proceed dengan medical check up yang lain..

Jadi, aku pon pegi la kat
Darul Ehsan Medical Centre, wat x-ray kat situ..
hari
jumaat ni (2/1/2009) baru dapat jawapan..
aku kena pegi semula kat klinik Medi-Utama untuk tau sama ada lulus atau tak X-ray ni..

Sekarang ni sangat risau, sangat takut kalau tak berjaya..

Becoming a pilot is my dream that I share with Ain..




Kalo tak dapat jadi pilot, tak tau la nak kata ape..

Harap sangat3 lulus
Amin.. Amin.. Amin..


1 comments:

aiEN said...

awk mesti leh lulusnye medical checkup tu syg..
MESTI..MESTI..!!
dun worry k..

Powered by Blogger.