List Widget

.

Followers

Wednesday, December 24, 2008

10 ROX Gathering..

.

.

10ROX Gathering (29/11/2008)


berdiri dari kiri : muhaimin, bajat, pali
duduk dari kiri : ezatul, zuain, meera, meeza

Sebelum nak cite ape-ape, nak explain sket ape itu 10Rox!!.. 10Rox!! ialah nama gelaran kelas masa sekolah kat MRSM Jasin dulu.. Kelas ke-10.. Since kitorang sekelas dulu sangat suka kecoh-kecoh.. dapat gelaran kelas paling hingar bingar macam konsert rock... So kitorang pon gelar la kelas 10 Rox!! Sehinggalah sekarang nih, nama tu kekal... So, kitorang punyer group meeting pun nama nya 10 Rox..

Aritu setelah lebih kurang setahun aku tak pergi gathering, maka Bajat pon mesej ajak gath. Lepas dah tanya Ain, aku pon decide nak join...

Gath kali nih wat kat The Curve, aku pon xpnah pergi tempat tu... Rupe-rupenye dekat dengan IKEA... Mula-mula plan nak tumpang Meera sebab tak tau camne nak pergi sana dengan public transport. Meera kata datang awal sebelum kol 8.00pagi, dia akan tunggu kat Stesyen KTM Subang... Malam tu dah janji dah dengan Meera... Esoknya bila bangun tido, tengok-tengok jam dah pukul 8.30 pagi.. Ish3.. Tengok enset, ada 6 miskol dari Meeza, 3 mesej dari Meera.. Huhu... (peringatan : jangan tido lepas subuh, nanti terlajak cam aku)..

Meera, sori aku tertido!”

Siap-siap dengan gelabahnya terus kuar rumah.. lebih kurang pukul 9.30pagi.. Meera mesej kata terus pegi kat *&^$ Royal (tak ingat mula-mmula tu sebab dah delete mesej tu).. Kena jalan sket dari Time Square. *&^$ Royal??.. ???.. Mesej tanya kat Ain, tapi ain kata K.Marina (kakak ipar ain queen of shopping) pon tak pernah dengar.. Apsal la asek kena pegi tempat-tempat yang tak pernah dengar je ni.. Oh, how blind I am when it comes to places.. I am bad with directions too.. Naik komuter (shah alam KL Sentral) , pastu naik monorail (KL Sentral Bukit Bintang).. Bila dah sampai sana jalan-jalan cari nama tempat yang ada sebut royal.. Akhirnya ada, Park Royal rupenye nama tempat tu.. punye la tertanya-tanya..

Dah sampai situ, lepak dengan ayah meeza sembang-sembang kejap sebab meera, meeza dan adik meeza tengah shopping.. As early as 10pagi pon shopping.. Memang kuasa sale.

Bila jumpa dengan meeza dan meera tu, memang kena perli je la.. “Thanks min sebab buat aku tunggu selama setengah jam sampai 8.30pagi”.. sabar je la kan, dah salah sendiri..


tiga orang lelaki yang datang gath..

Straight terus kepada gath.. Kitorang sampai kat The Curve, lebih kurang pukul 12.00 tengahari.. Takde sape-sape pon yang sampai lagi.. Kitorang pergi la round-round kat Cineplex tu.. Meeza dengan meera pegi jumpa kawan dorang.. Aku arini officially jadik jurukamera.. Aku amek gambar je.. Kamera yang aku pakai ialah kamera SLR Nikon kelas D.. Meeza yang mintak pinjam dari ayah dia..

memperkenalkan bf eza : paling kanan.. Eza soh panggil NIK.. nasib baik Nik leh masuk dengan kitorang.. kalo tak terpinggir je bile kitorang sembang2


Kitorang gath bukan watpe.. cume sembang2 jer.. lama dh tak jumpa 10Rox!! kitorang ngumpat memang sakan, abis kecoh tempat tu bile ada kitorang.. Teringat zaman-zaman skola dlu la.. ngutuk cikgu (ish3.. tak baik).. ngutuk kengkawan (ish3 tak baik jugak).. ngutuk jer la yang jadik topik.. hehe.. bile pikir2 balik, tiap kali gath menda yang sama jugak yang dibualkan.. ngumpat zaman-zaman skolah kat jasin dlu.. tapi tu la topik yang buat kitorang masih bersama nak jumpa.. hehe.. tapi tak cukup ramai lagi nih.. kalo ramai-ramai lagi mesti happening.. rindu jugak nak tengok kengkawan lama, dah kembang ke, kuncup ke, ada gf baru ke,, dah abis blaja ker.. hehe.. Sampai last nak balik pon pesan-pesan bgtau nak wat gath lagi.. 10ROx!!

harap dapat jumpa lagi sembang2 ngumpat2

0 comments:

Powered by Blogger.