List Widget

.

Followers

Saturday, September 18, 2010

Apa dalam beg kamera saya?

Sebelum bercerita pasal isi dalam beg, ni lah beg kamera saya

Lowepro Computrekker AW


beg ni saiz dia agak besar. Jenis backpack. Tengok compartment pon dah boleh agak untuk ape beg ni digunakan. Beg ni digunakan untuk angkut semua perkakasan kamera dari body, bateri, flash, charger, lens, lens cleaner. paling best sebab beg ni boleh memuatkan laptop bersaiz 15 inci. Rain coat pon disediakan sekali dengan bag ni. Bahagian depan pulak boleh sangkut tripod. Reliable bag to carry delicate photography equipments upto 15kg.



Lowepro Offtrail 2

Beg ni jenis waistpack, boleh dipakai macam tali pinggang, cume klip je. Beg ni guna masa outing dan outdoor photography sebab senang nak bergerak dan boleh baring-baring sekali dengan beg ni sambil amek gambar.



Nikon Bag


beg ni dapat masa beli kamera. Basic beg, padding pon tak tebal sangat. Sesuai untuk bawak equipment yang sangat minimal dan digunakan untuk bawak kamera jenjalan.



WHAT'S IN MY BAG?

Nikon D200
Tokina ATX PRO 12-24mm f4 DX



Nikkor 35mm f1.8 DX


Tokina ATX Pro 28-80 f2.8

Tokina ATX 28-70 f2.8



Nikkor 70-300mm f4.5-5.6 G





Nissin Di866


Nissin Di622


YinYan CY-18

5 in 1 Reflector


Blower


Rechargeable Batteries


Monopod
 buat masa ini itulah equipment yang ada dalam beg. mungkin akan berubah di masa akan datang.. tak lengkap lagi ni.. perlukan masa untuk upgrade equipment bergantung kepada keperluan..

apa yang ada dalam beg kamera anda?



2 comments:

AzwaZynal said...

Wow, byk nya equipment! tak sangka boleh jumpa kat blog. Ehehi boleh la share2 ilmu :D sy budak bru belajar ni :P

ramai ke mbe kt shah alam yg join fotografi?

Mohd Muhaimin Radzuan said...

ramai jugak la member yang dok shah alam yang ada dslr.. hehe..

nak share2 boleh je.. tengok fb KameraMin.. ada event join je.. takde masalah..

Powered by Blogger.