List Widget

.

Followers

Tuesday, September 15, 2009

Sebelum Ain Terbang..

.
.
(15/10/2009 - Selasa)
.
Hari ni sempat arrange date dengan ain.. Dapat gak jumpa ain.. Setelah lama aku pikir, date sekejap takpe kot, luangkan masa sikit dengan Ain.. Mula-mula sampai tu, Ain dengan maknye jemput..


"Apo yo nak masak ni haa.."

.

Pegi mini market sekejap, mak Ain nak beli barang-barang dapur sikit.. Lupa pulak, Bella pon datang jugak.. Bella ialah kucing Ain (Ain ada byk kucing kat rumah, tapi Bella ni yang paling special sebab Bella je ada authority untuk masuk dalam rumah dan tido dalam rumah)...


..main lawan mata..

.

Pastu pegi rumah Ain pastu jumpa Kak Zaza tengah jaga baby Adik kat dapur.. “Eh, camne baby adik ada kat cni..?” baru la teringat Ain bagitau yang Adik dengan BgYusry duduk kat situ sekarang sebab maid dia dah lari.. Mungkin lari pecut agaknya, tak pon lari cross-country.. sampai tak balik-balik dah ni..


"Hai, saya comel kan"

.

Selama ni ingatkan Adik dok umah lama dia kat Seremban, pastu hantar Hadif dengan baby bile dorang pergi keje..

.

“Oh, mesti ada kena mengena dengan cite Adik
dalam blog dia.. Maid Oh Maid”

.

then baru la nampak anak-anak buah Ain.. Anak-anak BgPis.. baru la nampak Hadif... Aah.. hadif memang yang macam Ain ceritakan.. nak didukung sentese..




..landing baik punye..
.
kalo ada sesiapa warga dewasa yang terlintas dihadapan dia, secara spontan Hadif akan kepakkan tangan dia, bukak luas-luas..

“Tong, tong” bahasa Sanskrit hadif untuk perkataan dukung..
.
Aku pon dukung la Hadif.. sebab sebelum-seblum ni memang susah nak dukung Hadif ni.. ada peluang ni dukung la.. makin berat dah sket semenjak last skali jumpa kat Ampang.. Tengok sume anak-anak buah Ain, aku buat kesimpulan yang kanak-kanak zaman sekarang ialah anak-anak techno.. mana tak nye, sorang dengan PSP, sorang lagi main laptop.. (berbanding zaman aku dulu la – kalo ada microgenius pond ah kire canggih).. tak ke ganas namanye budak-budak zaman sekarang nih.. kalo sembang-sembang pon takde la cite pasal "Petang ni nak main nak main kejar-kejar ke".. kalo aku cite kat budak-budak ni yang dulu aku main microgenius tu, mau dorang google tenet dan lepas tu gelakkan aku terguling-guling sebab main game yang “canggih” sangat tu.. bile terfikirkan part gelak terguling-guling tu, aku batalkan niat nak cerita...
.
Lepas solat zohor baru la aku keluar dengan Ain nak pegi date.. Pergi ke Jusco Seremban II.. Jalan-jalan dengan Ain.. masuk kedai ni masuk kedai tu.. Tengok in dan tengok itu.. Ain nak carik jaket katanya..
.
“Yang BgPis bagi tu nipis sangat
tak membantu panaskan badan pon”
.
macam-macam yang di lihatnya.. ada yang warna tak sesuai, design tak cantik.. biasa la orang yang pandai bergaya memilih la sikit.. Cari jaket.. tapi berkenan dengan stoking.. beli.. Sambil jalan sembang-sembang pasal preparation Ain.. Ain kata dh kemas sikit.. tapi banyak sangat barang nak masukkan.. beg tak muat takut-takut overweight.. apa lah agaknya yang Ain bawak sampai xmuat nak masukkan.. pastu jalan-jalan lagi.. suka spend masa dengan Ain, lagi-lagi la aku lama dah tak jumpa Ain dan akan lama lagi tak jumpa Ain.. Dah lama berjalan akhirnya ada jugak jaket yang menyentuh keinginan Ain.. Kat kedai Voir <-- betul ke ni..?? Jaket tu warna hitam.. tebal dan memang warm kalo pakai.. Good for her.. Sweet and nice on her..
.
Dah pegi Jusco tu, pegi umah KakLong.. Kat umah KakLong ada anak-anak dia yang empat orang tu.. Ada jugak anak-anak BgPis.. Dan dorang main PSP bersama-sama sambil memberi tunjuk ajar antara satu sama lain.. Tah ape game yang dorang main, aku pon tak tau.. KakLong mengomplen.. kata beliau dipetik dari Reuters
.
"BgPis ni kalo nak tinggalkan budak-budak ni
kat sini at least call la.. KakLong tak kesah je kalo KakLong free
tapi KakLong ni pon ada hal nak kuar ni"
.
Lepas dari rumah KakLong pergi pulak Terminal One.. Ain nak beli tudung.. tengah berjalan-jalan ada pulak orang call Ain.. Ain jawab.. Beapa terernye Ain ni, sambil bersembang dia sekaligus membelek-belek macam-macam tudung dan sempat fikir
.
"Tudung ni matching dengan baju..
Yang ni pulak dengan baju tu.. Okay.. okay"
.
Aku nampak gaya dia je la, befikir (kerut-kerut dahi) dan angguk-angguk.. Dialog to rekaan je.. sume tu sambil bersembang sakan dalam telefon.. Sedar tak sedar, ada 6 helai tudung Ain beli..
.
"Kat sana takde jual tudung sebab tu kena beli banyak"
.
Lepas dari rumah KakLong pergi pulak Terminal One.. Ain nak beli tudung.. tengah berjalan-jalan ada pulak orang call Ain.. Ain jawab.. Beapa terernye Ain ni, sambil bersembang dia sekaligus membelek-belek macam-macam tudung dan sempat fikir
.
"Tudung ni matching dengan baju..
Yang ni pulak dengan baju tu.. Okay.. okay"
.
Ye baiklah Cik Nurulain, aku pon ikut je la gelagat Ain ni.. hehe.. Selalunye camtu la, kalo nak beli ape-ape yang dia memang dah berkenan.. Ada la sebab-sebab yang memunasabahkan dia untuk beli.. Tapi yang ni memang betol la.. Teringat yang dulu-dulu masa kat Penang tu, kalo nak beli kasut, ada je alasan akan timbul.. Kasut ni selesa la, kasut yang lagi satu tu tak matching tudung la.. hehe.. jangan marah ye sayang.. ni cume komen bukan komplen tau.. beli janji pakai, jangan simpan je sampai rosak..
.
Pastu Ain hantar aku kat Komuter Seremban.. Lebih kurang pukul 6.00 petang.. Walopon sekejap, berbaloi dapat spend masa dengan Ain.. Tengok mata ain, tengok pipi ain.. Simpan dalam memori.. Sedih la bile pikir nak berjauhan dengan Ain.. Selama ni senang je nak contact, leh msg sentese, leh jumpa kalo ada masa.. Tapi nanti tak leh dah buat sume tu..

"Saya sayang Nurulain Binti Baharuddin..
Saya tunggu awak balik k sayang..
Awak jaga diri baik-baik.."
.
.

3 comments:

aiEN said...

sy takde la pandai bergaya pon syg.. segan la awk ckp mcm tu.. hehehe.. :-) hmmmm... tgu sy balik k syg.. sy jage diri baik2.. xmo sedeh2.. i'm missing u sooo muchh here, every single minute..

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

pandai.. saya rasa awak pandai bergaya sayang.. :) :)

saya tungu awak balik k sayang, saya sayang awak sangat2.. rindu awak sangat3..

awak kena jaga diri baik2, makan kenyang2, jgn tercedera.. sayang awak..

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

pandai.. saya rasa awak pandai bergaya sayang.. :) :)

saya tungu awak balik k sayang, saya sayang awak sangat2.. rindu awak sangat3..

awak kena jaga diri baik2, makan kenyang2, jgn tercedera.. sayang awak..

Powered by Blogger.