List Widget

.

Followers

Sunday, July 19, 2009

Jalan-jalan Ke Ampang..



Hari ni Sabtu (18/7/2009)..

Pergi rumah Adik (kakak Ain) nak tengok baby yang baru lahir.. nama nya Hariz Haikal..Since aku baru pindah ke UiTM Shah Alam, aku tak tau nak agak masa untuk naik public transport dari UiTM ni ke rumah Adik yang berada di ampang tu..

Mula-mula Ain kata nak tumpangkan kalo kebetulan sempat singgah.. Sebab ain datang pagi tu dari Seremban dengan emaknye...

Dalam msg “Turun kat AMPANG k”

So, aku pun naik la Putra LRT dari KL Sentral pergi Ampang.. Bile sampai je kat situ, msg Ain bagitau.. rupenyer AMPANG yang dimaksudkan ialah STAR LRT Ampang.. Pengajarannya di sini, kalo nak berjanji jumpa kat mana-mana LRT, sila pastikan Putra ke, Star ke.. kalo tak.. sorang kat sini, sorang kat sinun.. Hehe.. Masa tau tu kelakar jer rasanya.. dengan konfiden dan yakin diri je pergi kat Stesen Putra Ampang.. Nasib baik tak sesat ke tempat lain..

Dah tersalah tu, coverline terus tanya camne nak g kondo Adik dari situ.. So, naik teksi bagitau soh pergi Chancellor Condominium..

Leh tak orang teksi tu tanya aku

mana kondo tu? tau tak jalan nak pergi kondo tu?


“Kalo saya tau bang, dah lama saya bawak teksi ni”

dalam hati je la aku cakap..

Telefon Adik lepas tu Adik yang explain, terus je teksi tu hantar pergi rumah Adik.. Bile sampai kat Condo tu.. tak tau nak g mana.. telefon Ain dan Ain soh naik lif pergi tingkat 9.. sampai a rumah Adik.. BgYusry yang keluar rumah sambut..

Masuk-masuk jer Adik tunjukkan Hariz Haikal.. Ooo.. tengah tido yer.. hehe.. lepak2 duduk dulu.. sembang-sembang dengan BgYusry sume.. Hari ni BgYusry tak sehat, that answers my question “Nape rambut BgYusry messy hari ni?”.. Tapi still nak menyembang lagi..

Time lunch, makan Mi Kungfu.. First time makan Mi Kungfu ni.. sebelum cuma pernah tengok Ain yang makan.. tak pasti la ape.. Tapi masa kat Penang dulu Ain pernah order la something2 yang Kungfu jugak .. Ni baru nak merasa.. Ooo.. Makan dia dengan Mi kering yang kena rendam dalam kuah.. Rendam sampai kembang baru la makan, Tapi rasanya aku prefer mi tu tak kembang, sebab rasa nye crunchy.. lagi sedap..

Lepas makan tu baru la dapat datang dekat dengan Hariz Haikal.. sentuh pipi dia, sentuh hidung dia.. Ada respon, Hariz Haikal senyum.. lebar senyuman dia.. Pastu cium..


senyuman Hariz.. time ni dah abis senyum baru Ain amek gambar..


Hmmm… Bau baby.. Tak tau nak kata sedap ke tak sedap.. Tapi aku suka bau baby.. Actually hari tu masa Adik (kakak Ain – mak kepada Hariz Haikal) baru jer lahirkan Hariz, aku nak pergi tengok la.. Nak cium bau baby yang baru lahir.. Ni dah dekat dua minggu dah baru ada peluang nak tengok dan cium.. Adik kata ada lagi bau lahir tapi tak kuat sangat la.. Okay la tu kan..

Lepas tu dah petang dekat-dekat pukul 6 petang g rumah BgTapa.. Rumah BgTapa ni blok lain je tapi kondo yang sama.. kat rumah BgTapa ada makan-makan.. sempena menyambut hari lahir BgTapa..

Kek birthday BgTapa..

BgTapa kata ni sume idea Kak Marina yang nak sambut-sambut birthday ni.. BgTapa kata dah tua-tua ni mana ada orang sambut birthday..

Kak Marina menyalakan lilin

( setelah berhempas pulas menahan Marissa dan Mikael dari menyentuh kek)


Haha.. Masuk je rumah BgTapa dh Nampak toys banyak giler.. Buat masa ni BgTapa dengan Kak Marina ada dua anak, Marissa dan Mikael.. Tapi tengok basikal yang ada kat luar rumah, macam ada 5-6 orang anak.. Bak kata Kak Marina, rumah ni dah macam nursery dah, penuh dengan mainan.. Tengok kat bilik Marissa lagi la, penuh dengan mainan.. sumenya BgTapa dengan Kak Marina belikan.. Sayang anak, sume mak ayah beli selagi mampu kan.. makan mi kari kat rumah BgTapa.. Marissa ni punya la energetic, lari sana sini.. tambah pulak ada sepupu datang.. lagi sakan la dia melompat.. Haha.. patut la BgTapa tensen je dengan Marissa kat rumah Adik tadi..Kat umah Adik, marissa ni puinye la pendiam.. Makan pon nak bersuap.. Duduk sopan santu tepi BgTapa all the time.. tapi di rumah sendiri, dia lah raja..

Malam tu dekat-dekat Maghrib Kak Oce dengan BgSyaril datang rumah BgTapa.. tapi tak sempat nak sembang lama-lama.. sebab aku dah kena balik dah.. BgSyaril tolong anta aku g kat Stesen LRT STAR AMPANG.. Ain pun teman sekali masa hantar tu..

Hari ni pergi Ampang dapat jumpa family Ain.. Firstly, kurang rasa takut dengan BgTapa.. Sebab BgTapa ske wat lawak, tak la seserius dan garang yang aku pikirkan.. Tu yang paling penting.. Lagi, dapat tengok baby Hariz.. Dapat tengok Hadif yang ulang-alik nak tengok Hariz walaupun tak nampak.. (sebab tempat baby tu lagi tinggi dari Hadif)..

Hadif yang nak tepuk Hariz kalo Hariz menguek


Tengok Kak Marina yang sarat mengandung tapi still aktif melayan tetamu, layan dua-dua anak lagi.. Walaupun tak lama tapi best.. Getting closer dengan family Ain.. Good Feeling.. Kejap je sembang dengan Ain sebab banyak sembang dengan family Ain.. Sori yer budak bucuk..


Looking forward nak pergi kenduri rumah Ain 15 Ogos 2009..



6 comments:

aiEN said...

hehe.. dari awal pasal naik lrt tu pon awk cite ye.. salah paham membawa padah.. huhu..

hmm.. dlm mase awk dtg, sy tdo awk x cite ke syg.. sori la tau ade sy yg kuat tdo ni.. smpai kene marah dgn adk sbb tdo mase awk ade.. geram jgk ngan adk nk mrh tibe2, tp phm la nape dia marah..

mase tgh type komen ni dpt msg dr awk 'love you syg'..

sy nk jwb kat cni.. love u too too too syg.. :-)

nnt jumpe time kenduri plak k.. miss u syg..

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

pasal yang tido tu takpe.. tau awak memang ske tido sayang..

nanti pergi rumah awak kenduri mesti lai ramai family awak ada kan.. leh sembang-sembang dengan sume orang..

AzwinYusof said...

wahai ain syg(nk syg jugak, hahaha!!)
gilaa..muhaimin dtg pun ko tido gak ke..
mmg tak leh bndung doww....
hahaha
ain, ko buat kenduri ajak ekk..
tak ajak aku merajuk...
aku nk dtg awak dan balik lmbat, bolehh???
hehehh

HH said...

Muhaimin,
Tq dtg melawat Hariz aritu ye. Siap bwk hadiah lagi..susah2 je, dah la siap 'tersesat' lagi tu. Ok la, jumpa 15hb nnt, muka Hariz pun dh lain skrg, makin sebijik muka Hadif masa kecik dulu...

-mummy HHs-

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

awin - bese la tu ain.. faham-faham je la awin..

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

adik - sama2.. muka Hariz dh lain yer.. nanti leh ar tenok muka hariz lagi..

Powered by Blogger.