List Widget

.

Followers

Wednesday, August 26, 2009

Babies Do Speak

.
.
Believe it or not..
babies really do speak through their cries..
It sounded stupid and not in logic..
But truely babies are speaking of the same
language worldwide regardless theis race..

The sound they made are very natural but one should
pay a good attention to the sound babies made when they cry..

The sound can be divided into several sounds.. and those sounds are

EH - Burp me

NEH - I'm so hungry!

HEH - Change me

OWH - I'm sleepy

EAIRH - I have wind



Lesson 1
NEH - I'm so hungry
.
.
I'm writing this post because I think it might help parents to understand their baby needs.. Reducing tension for parent for not knowing what happen to the baby..
Expressing this blog entry specially for Adik & BgYusry and also for KakMarina & BgTapa..
.
.

4 comments:

Kaloi said...

Auh yea.. ko lupa satu lagi..
"ummmm uhh.. ummmm.. uhhh.... "
nih bila baby nak berak

Miss Ariff said...

menarik

Fizah Baharuddin said...

Hehe..ok la, mlm ni adik cuba observe. Hariz ni mmg suka berborak, pantang kta berckp je mesti dia pun nak berckp...takut byk perkataan lain yg takde dlm dictionary post ni je..hehe

-adik-

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

kaloi - bunyi yang tu senang dikesan.. sebab ada bau..

miss ariff - try la kat anak buah tgk btol ke tak..

adik - hmmm.. kalo nak observe tu selalunye yang dalam lingkungan bawah 5-6 bulan adik sebab baby belum punye articulate lagi.. bunyi tu natural ikut pergerakan mulut.. contohnye yang NEH tu, maknenye baby nak susu, kalo kite tgk kan baby tu nak kuarkan lidah dia macam nak isap puting susu..
hmmm.. tapi kalo cam hadif dah besar sket, susah la nak bezakan bunyi, sebab hadif dah pandai ikut2 bunyi yang dia dengar..

Powered by Blogger.